Qələbənin dadı: İdmanla gələn bolluq
- This topic has 0 replies, 1 voice, and was last updated 3 months ago by
Anonymous.
-
AuthorPosts
-
March 6, 2026 at 4:46 am #178841
Anonymous
InactiveSəhər tezdən oyandım. Pəncərəni açdım, təmiz hava daxil oldu otağa. Çaydanı qaynatdım, səhər yeməyimi hazırladım. Adi bir səhər idi, işə getməli idim, amma içimdə qəribə bir həyəcan vardı. Niyə? Bilirdim niyə. Bu gün axşam çoxdan gözlədiyim futbol matçı idi, iki böyük komandanın qarşılaşması.
İşə gedəndə fikirləşirdim, bu axşamı necə maraqlı keçirim? Tək başıma evdə oturub oyunu izləmək? Darıxdırıcı idi. Dostlarıma zəng etdim, kimin nə planı var öyrənmək üçün. Bir neçə nəfər dedi ki, işləri var, gələ bilməzlər. Elnur dedi: “Mən evdəyəm, gələ bilərsən, birlikdə baxarıq”. Razılaşdıq.
Axşam Elnurda idik. Çay içirdik, oyunun başlamasını gözləyirdik. Elnur dedi: “Mərc etmək istəyirsən?”. Soruşdum: “Harada?”. Telefonunu çıxartdı, mənə göstərdi: “mostbet cazino, burda hər şey var, idman da, kazino da”. Baxdım, maraqlı görünürdü. Dedim: “Bəs edək, niyə də yox?”
Oyun haqqında danışdıq, komandaları təhlil etdik. Elnur ev sahiblərinə mərc etdi, mən isə qonaqlara. 20 manat yatırdım. Az idi, itirsəm də üzülməyəcəkdim. Oyun başladı.
İlk hissə çox gərgin keçdi. Mənim komandam yaxşı oynayırdı, amma qol vura bilmirdi. Elnur gülürdü: “Pulun gedir, dostum”. Mən də gülürdüm: “Hələ tezdir, oyun bitməyib”. İkinci hissədə mənim komandam penalti qazandı. Ürəyim döyünürdü, baxırdım ekrana. Qol oldu! Necə sevindim. Elnur da mənimlə birlikdə sevindi, qol ona aid olmasa da. Dostluq budur.
Oyun 1-0 bitdi. Mən qazandım. 45 manat götürdüm. Çox deyildi, amma xoş idi. Elnur dedi: “Sənə qonaqlıq mənim tərəfimdən”. Güldük. Həmin axşam uzun oturduq, söhbət etdik, çay içdik. Mən qazandığım pulla səhər bizə səhər yeməyi aldım, çörək, pendir, yağ. Elnur güldü: “Bu qazancı necə dəyərləndirdin”. Dedim: “Ən yaxşı şəkildə, dostumla səhər yeməyi yemək”.
Bir neçə gün sonra işdə çətin bir həftə başladı. Müştərilərlə problemlər, vaxtında çatdırılmalı işlər, yuxusuz gecələr. Yorulmuşdum, əsəblərim gərgin idi. Evə gəlirdim, birbaşa yatırdım, heç nə etməyə enerjim qalmırdı. Həftənin sonunda dedim ki, bu belə olmaz, bir az beynimi boşaltmalıyam.
Axşam evdə tək idim. Televizoru açdım, orada idman kanalında basketbol oyunu gedirdi. Komandaları tanımırdım, amma oyun maraqlı idi. Birdən ağlıma gəldi: niyə mostbet cazino platformasına girib bir az oynamıram? Telefonu götürdüm, daxil oldum, basketbol bölməsini açdım.
Bir az oyuna baxdım, komandaların oyununu təhlil etməyə çalışdım. Biri ev sahibi idi, biri qonaq. Ev sahibləri daha yaxşı oynayırdı, amma hesabda geridə idilər. Qərar verdim ki, onlar qalib gələcək. 30 manat mərc etdim. Riskli idi, çünki geridə idilər, amma içimdən dedi ki, olacaq.
Üçüncü hissədə ev sahibləri oyuna döndülər, fərqi azaltdılar, sonra bərabərləşdirdilər. Həyəcan zirvədə idi. Son saniyələrdə ev sahiblərinin oyunçusu üç xallıq atış etdi və top halqaya dəydi. Mən yerimdən sıçradım. Qol oldu, ev sahibləri qalib gəldi. 87 manat qazandım.
Bu qazanc mənim üçün təsadüf deyildi, sanki həftənin yorğunluğuna qarşı bir mükafat idi. Həmin gecə rahat yatdım, səhər işə şən getdim. Yorğunluq getmişdi, yerinə enerji gəlmişdi. Bəzən belə kiçik şeylər insanın həyatını dəyişir.
Bir ay sonra qardaşımın ad günü idi. Ona hədiyyə almaq istəyirdim, uzun müddət idi ki, yeni telefon istəyirdi. Mağazalara baxdım, qiymətlər yüksək idi, mənim büdcəmə uyğun deyildi. Fikirləşdim, bəlkə bir az daha qazanım? Amma riskli idi, axı qazanc zəmanətli deyil.
Həmin həftə sonu yenə mostbet cazino platformasına daxil oldum. İdman bölməsində maraqlı oyunlar var idi. Tenis, mənim sevdiyim idman növü. Uzun müddət idi ki, tenisə mərc etməmişdim. Bir oyun seçdim, iki tanınmış oyunçu qarşılaşırdı. Araşdırdım, statistikaya baxdım, kimin daha yaxşı formada olduğunu öyrəndim.
50 manat mərc etdim. Ən böyük mərcim idi bu günə qədər. Əlim əsirdi, amma özümə güvənirdim. Oyun başladı, ilk seti mənim seçdiyim oyunçu uddu. İkinci setdə rəqib geri qayıtdı, seti qazandı. Üçüncü set, qərarlaşdırıcı set. Ürək döyüntüsü, tər, həyəcan… Oyunçu mənim seçdiyim qalib gəldi. 130 manat qazandım.
Dərhal mağazaya qaçdım, qardaşıma istədiyi telefonu aldım. Ad günündə hədiyyəni verəndə onun sevinci görəsən idi. Mənə sarıldı, dedi: “Sağ ol, qardaş, ən yaxşı hədiyyədir”. O an anladım ki, bu qazanc mənim üçün nə qədər dəyərli idi. Təkcə pul dəyəri yox, qardaşımın sevinci, onun xoşbəxtliyi.
İndi düşünürəm də, bu yol mənə nə öyrətdi? Əvvəla, idmanı daha dərindən anlamağı öyrətdi. Komandaları, oyunçuları, statistikaları araşdırmaq mənim üçün maraqlı bir hobbiyə çevrildi. İkincisi, özümə inamı qaytardı. Çətin günlərdə belə, bir şeyin öhdəsindən gələ biləcəyimi hiss etdim. Üçüncüsü, ən əsası, bu kiçik qazanclar sevdiklərimi sevindirməyə imkan verdi.
Dostlarımla bu mövzuda danışıram, bəziləri tənqid edir, deyir ki, qumar pisdir. Mən də onlara izah edirəm: hər şeydə olduğu kimi, burada da əsas ağıllı yanaşmadır. Limit qoymaq, nə vaxt dayanacağını bilmək, itirdikdə üzülməmək – bunlar vacib qaydalardır. Mən özüm üçün bu qaydaları müəyyən etmişəm və onlara əməl edirəm.
Bu gün işdən qayıdanda fikirləşdim ki, axşam maraqlı bir oyun var. Çempionlar Liqasında qarşılaşma. Dostlarla toplaşacağıq, birlikdə baxacağıq, kiçik mərclər edəcəyik. Əsas qazanmaq deyil, əsas birlikdə olmaq, eyni həyəcanı yaşamaq, sonra da birlikdə gülmək.
Həyat maraqlı səyahətdir. Bəzən ən gözlənilməz yollar bizi ən gözəl mənzərələrə aparır. Mənim üçün də belə oldu. Adi bir futbol həvəskarı idim, indi isə idman analitiki kimi hiss edirəm özümü. Və bu hissi çox sevirəm.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.